Χάσαμε μια ποιητική φωνή άξια και ευαίσθητη, με φιλοσοφημένο στοχασμό που πλούτιζε με τον εύσχημο λόγο της την άνυδρη εποχή μας. Τώρα με την απουσία σου Κική Δημουλά αποξηράνθηκαν περισσότερο τα χώματα μας. Ας είμαστε υπερήφανοι όμως γιατί, στην τόσων χιλιάδων ετών γλώσσα μας, απέδειξες ότι γράφεται ακόμα σπουδαία ποίηση. Δεν θα σε ξεχάσουμε. Η μνήμη των αληθινών ποιητών στη χώρα του Ομήρου χαράζεται στους αιώνες.

 «Η ποίηση βοηθάει όσο το κερί που ανάβουμε μπαίνοντας σε
ένα έρημο, καταργημένο ξωκκλήσι, με φευγάτους όλους τους αγίους. Ωφελεί όσους την αγαπούν, επειδή βρίσκουν εντός της μικρά κομματάκια από σκισμένες φωτογραφίες του ψυχισμού τους. Περισσότερο και πιο σωστά ωφελεί εκείνους που πιστεύουν στη μαγεία της. Που δεν θέλουν να θέσουν τον δάκτυλό τους επί τον τύπον της κατανόησής της. Ωφελεί τη γλώσσα. Την περισυλλέγει από τους μεγάλους κάδους της βιασύνης και τη μεταγγίζει με σέβας στο τόσο δα μπουκαλάκι του αγιασμού, μια γουλιά, όσο ακριβώς χρειάζεται να πιει η ουσία. Ωφελεί όσο μια παυσίπονη σταγόνα, σε έναν ωκεανό λύπης. Δεν είναι λίγο».

Κική Δημουλά, «Ο φιλοπαίγμων μύθος» (απόσπασμα από την αναγόρευσή της σε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών)

 Η Πρόεδρος κ. Λούλα Λόη-Αλαφογιάννη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ευρωαμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους οικείους της Κικής Δημουλά.