Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ματίνα Δεμελή.

ΑΣΤΟΡΙΑ. Η «Ημέρα της Οικογένειας» γιορτάστηκε για ακόμη μια χρονιά στη γειτονιά του Hallett’s Point στην Αστόρια.

Αυτή τη φορά εγκαινιάζοντας και το νέο χώρο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και με την προοπτική δημιουργίας συγκοινωνίας εν πλω για γρήγορη πρόσβαση στο Μανχάταν.

Πρωτοστάτης σε αυτή την ιδέα είναι η φιλέλλην βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, η οποία μιλώντας στον «Ε.Κ.» είπε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να συνδέσει την Αστόρια με την ανατολική πλευρά του Μανχάταν, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει κοντά τρένο και η απόσταση που χωρίζει τα δύο σημεία απέχει μόλις πέντε λεπτά μέσω θαλάσσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οργανισμός The Hallet’s Point Alliance, που φροντίζει για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, η Κάθριν Νόλαν, εκπρόσωπος των Δημοκρατιών στο Κουίνς κ.ά.

Στο νέο αυτό χώρο με την καταπληκτική θέα στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν γιόγκα, χορούς, φεστιβάλ, αλλά και να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στον υπαίθριο χώρο που φτιάχτηκε ειδικά για τους κατοίκους της περιοχής. Τα εγκαίνια επισφραγίστηκαν με το κόψιμο της κορδέλας από την κ. Μαλόνι, η οποία μίλησε στον «Ε.Κ.» για την ανάγκη λειτουργίας του φέρι.

«Οι κοινότητες θα έρθουν πιο κοντά και θα γίνουν δυνατότερες. Είμαστε πιο δυνατοί όταν έχουμε φωνή και είμαστε ενωμένοι. Το μήνυμά μου είναι ότι δεν χρειαζόμαστε γέφυρα, αλλά ένα φέρι. Από εδώ έως το Ανατολικό Μανχάταν στους 90 δρόμους. Αυτό χρειάζεται η Κοινότητα, δεν υπάρχει κοντά τρένο. Είμαστε τόσο κοντά στο Μανχάταν. Κάποιες φορές ξεχνάμε ότι η Νέα Υόρκη είναι φτιαγμένη από νησιά! Γιατί λοιπόν να μην είμαστε ανοιχτοί σε νέες προοπτικές και να κινούμαστε μέσω θαλάσσιας συγκοινωνίας; Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με τον δήμαρχο και θα μιλήσω μαζί του για την άμεση υλοποίηση αυτού του έργου», είπε.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ματίνα Δεμελή.

Ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας, Κώστας Κωνσταντινίδης, δήλωσε στο «Ε.Κ.»: «Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την ‘Ημέρα της Οικογένειας’ σε αυτή εδώ την Κοινότητα. Είμαι χαρούμενος που βλέπω όλον αυτόν τον κόσμο εδώ. Μαζί με την Κάρολιν Μαλόνι, τον Μάικ Γιάνναρη, την Κάθι Νόλαν κάνουμε το καλύτερο για την περιοχή μας. Εδώ που είμαστε σήμερα είναι μια νέα τοποθεσία με μια υπέροχη θέα. Συνεχίζουμε να κάνουμε νέα πράγματα. Οσα περισσότερα κάνουμε μαζί τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε».

Οι κάτοικοι και όσοι παρευρέθηκαν στην καθιερωμένη γιορτή της οικογένειας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζεστά χοτ ντογκ, μπέργκερ και πίτσες που τους προσφέρθηκαν δωρεάν. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με δώρα, ενώ χορευτικό συγκρότημα από την Τσάιναταουν διασκέδασε τον κόσμο.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ματίνα Δεμελή.
SOURCE: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ