Αγαπητές συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τραγική παγκόσμια υγειονομική κρίση που απαιτεί ψυχραιμία, συλλογική ευθύνη, αυστηρή συμμόρφωση με τα μέτρα που συνιστούν οι αρμόδιοι φορείς, απόθεμα δύναμης, αγάπης και αλληλοσεβασμού, δράσεις αλληλοϋποστήριξης.

Εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες διεθνώς για να αποτραπεί περαιτέρω η εξάπλωση του κορονοϊού, χιλιάδες μαθητές της ομογένειας που βρίσκονται εκτός σχολείου, περνούν το χρόνο τους στο σπίτι χωρίς να μοιράζονται την παρέα των φίλων τους, αλλά βιώνοντας μια κοινή παγκόσμια πραγματικότητα που φανερώνει ότι κοντά ή μακριά είμαστε όλοι ένα.

Στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) και η  Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας (ΠΠΕ), σε συνεργασία με  το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν Διεθνή Παιδικό-Nεανικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Ομογένεια «κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ» που θα διαρκέσει από τις 10 Απριλίου έως 5 Ιουλίου 2020.

Ο Διεθνής Παιδικός-Νεανικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής αποτελεί μια πρόσκληση προς τα παιδιά και νέους της ομογένειας όπου γης,  να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να περιγράψουν με την τέχνη τους την καθημερινότητα που βιώνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα, και να προβάλλουν μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους ένα ευοίωνο και ειρηνικό μέλλον. Ως φορείς ελπίδας και αισιοδοξίας, οι νέοι και τα παιδιά καλούνται να στείλουν ένα οικουμενικό ενθαρρυντικό μήνυμα αγάπης, δύναμης και αλληλοσεβασμού.

Μέσω του προγράμματος, οι μικροί δημιουργοί ερευνούν, εκφράζονται, δημιουργούν και επικοινωνούν τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους.

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά και νέους της ομογένειας, όπου γης,  ηλικίας από 6 έως 16 ετών. Τα έργα των μικρών καλλιτεχνών στέλνονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ψηφιακή μορφή JPG ως συνημμένο αρχείο, αφού  αποθηκευθούν  με  το επώνυμο και το όνομα του παιδιού/νέου στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας ΠΠΕ: paidiki.pinakothiki.elladas@gmail.com.

 

Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό συμπληρώνεται ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής,

την οποία μπορείτε να  βρείτε μαζί με τους όρους και τις προϋποθέσεις και όλη τη διαδικασία υποβολής

συμμετοχής στο διαγωνισμό,  στην ιστοσελίδα της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας:

https://sites.google.com/site/ppenearorfarweareallone,

 

Αγαπητές συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οι ομογενειακές κοινότητες σε όλο τον κόσμο έδειξαν ένα πρόσωπο ανθρωπιάς, μια  γενναία προσφορά εθελοντισμού, αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους που χρειάζονται την στήριξη και βοήθεια μας, αναδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, ευθύνης, συλλογικής συνείδησης που τις  χαρακτηρίζει.

 

Η ζωή συνεχίζεται και ο ελληνισμός απανταχού της γης συνεχίζει να δημιουργεί, να πρωτοπορεί,  να δίνει το παράδειγμα σε όλους μας και τα παιδιά μας καλούνται μέσα από αυτό το διαγωνισμό να  εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να επικοινωνήσουν  τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους.

Αναμένοντας τις συμμετοχές–δημιουργίες των παιδιών/νέων της ομογένειας, σας εύχομαι καλή δύναμη και καλό Πάσχα.

 

Ομότ. Καθ. Ιωάννης Χρυσουλάκης

 

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού