ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γιατί λες μπράβο γιέ μου; Τι έκανα;»

Η γιαγιά της Λέσβου, Μαρίτσα Μαυραπίδου,

σύμβολο αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς  για τους  πρόσφυγες  που κατέφταναν στην Σκάλα Συκαμιάς, δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε χτες σε ηλικία 90 ετών. Ήταν μία από τις τρεις συντοπίτισσές της που, με τη  στάση τους, ανέδειξαν μια άλλη Ελλάδα, της φιλοξενίας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της αλληλεγγύης στους πολλαπλά δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.

Δίδαξε  σε όλους και σε όλες μας,  τι σημαίνει  να παραμείνει κανείς άνθρωπος  μέσα σε αντίξοες συνθήκες, όπως αυτές που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες, τι σημαίνει να συμπαρίστασαι και να συμπάσχεις για τον συνάνθρωπό σου ανεξάρτητα από τη φυλή, το  φύλο, το  έθνος,  την θρησκεία.

Η ΓΓΙΦ αποτίει φόρο τιμής στην γυναίκα Μαρίτσα, στη γιαγιά Μαρίτσα, στο πρόσωπο της οποίας ενσαρκώνεται η δύναμη και το μεγαλείο της γυναικείας αλληλεγγύης, της κοινότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς στον Άλλο. Η στάση της θα αποτελεί πάντα παράδειγμα και ελπίδα για ένα κόσμο δίκαιο, αλληλέγγυο, ανθρώπινο.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της.

Δεν θα την ξεχάσουμε.

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                      Το  Γραφείο Τύπου, 17/1/2019                                                                 Τηλ. 213 15 11 102

Ε-mail: gramggif@isotita.gr